Energiakriisiin yllättävä ratkaisu: Uloste!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Meijeriyhtiö Arla on kehottanut Britannian hallitusta hyödyntämään maatilojen käyttämätöntä energianlähdettä osana laajempaa elintarvikeketjua. Lukujen mukaan lähes 91 miljoonaa tonnia lantaa ja lietelantaa voitaisiin muuttaa kahdeksaksi miljardiksi kuutiometriksi biometaania. Tämä riittää 6,4 miljoonan kodin lämmittämiseen eri puolilla maata.

– Energiavarmuus on suuri huolenaihe hallitukselle, yrityksille ja kotitalouksille kaikkialla Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Nyt kannattaa ottaa huomioon maatalouden jätteiden hyödyntäminen, James Pirie, Arlan Ison-Britannian logistiikan varatoimitusjohtaja, sanoi The Sunille.

– Laskelmiemme mukaan ”kakkavoima” on elinkelpoinen ja luotettava voimanlähde. Vaadimme hallitusta tukemaan brittiläisiä maanviljelijöitä sekä jäte- ja energiasektoreita heidän suunnitelmissaan investoida infrastruktuuriin.

Jälleen kerran ratkaisu ongelmiin löytyy maaseudulta, eikä lasipilvenpiirtäjien sisältä.