Ostitko näitä kalapihvejä Lidlistä? Palauta takaisin kauppaan

Ruoka Terveys · Tim Isokivi

Lidl on ilmoittanut vetävänsä myynnistä erän kalamurekepihvejä. Takaisinveto koskee Sødergården esipaistettu kalapihvi turskasta -tuotetta. Päätöksen taustalla on listeriaepäily.

Lidlin mukaan kalapihvit poistetaan myynnistä, sillä valmistajan tuotantolaitoksessa on löytynyt Listeria monocytogenes -bakteeria. Listeriabakteeri voi olla haitallinen erityisesti vanhuksille, vastustuskyvyltään heikentyneille sekä raskaana oleville. Listeriabakteerin tuhoaa tuotteen kypsentäminen läpikotaisesti.

Sødergården-kalapihvejä on myyty erätuotteena Lidlin kylmähyllyissä. Kuluttajia pyydettään lopettamaan tuotteen käyttö ja palauttamaan se lähimpään Lidl-myymälään, jossa tuotteen hinta hyvitetään. Lidl on pahoitellut takaisinvedostta asiakkaille aiheutuvaa vaivaa.