Asiantuntija: Näin usein parien pitäisi rakastella viikossa

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Osa kumppaneista saattaa pohtia salaa, onko hänen parisuhteessaan tarpeeksi intiimiä kanssakäymistä. Australialainen parisuhdeguru Jake Maddock on nyt vahvistanut, että sänkypuuhat ovat on rakkausliiton avaintekijöitä.

Maddock muistuttaa, että säännöllinen rakastelu voi olla hyväksi henkiselle ja fyysiselle terveydelle. Lisäksi se auttaa säätelemään hormonitoimintaamme ja pitämään kipinän hengissä parisuhteessa. Harrastammeko sitä tarpeeksi? Jake Maddock on nyt vastannut juuri tuohon kysymykseen. Hän sanoo suoraan, että pariskunnille on tärkeää rakastella säännöllisesti.

– Tämän väitteen takana on koko joukko tiedettä. Tutkimukset ovat osoittaneet, että naisten olisi hyvä saada orgasmi kolme kertaa viikossa. Se on hyväksi heidän mielenterveydelleen, heidän fyysiselle terveydelleen, ja se on hyväksi heidän vartalolleen, Maddock kertoo.

– Se tekee hyvää myös miesten hormonaaliselle säätelylle, mielenterveydelle ja fyysiselle terveydelle. Paljon hyviä asioita tapahtuu. Lisäksi noin kolme kertaa viikossa harrastettuna se auttaa pareja pysymään yhdessä. Vuosien myötä pariskunta voi laiskistua, mutta se ei kannata, hän jatkaa.

@coachjakemaddock It's good for your physical and mental health #jakemaddock ♬ original sound – Jake Maddock