Naisen hämmästyttävä suoritus – 23 benjihyppyä tunnissa

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Etelä-Afrikkalainen Linda Potgieter on suorittanut lyhyessä ajassa reilusti enemmän benjihyppyjä, kuin useimmat ihmiset koko elämänsä aikana. Hän suoritti 23 hyppyä vain ydhen tunnin aikana. Hän rikkoi samalla virallisen maailmanennätyksen.

50-vuotias Potgieter teki benjihypyt Etelä-Afrikan korkeimmalla sillalta, joka kohoaa 216 metriä Bloukrans-joen yläpuolelle. Veronica Dean -niminen eteläafrikkalaisnainen rikkoi samaisen aikaisemman ennätyksen kyseisellä sillalla 19 vuotta sitten.

Suoritus oli fyysisesti haastava. Potgieterillä oli Guinnessin ennätystenkirjan mukaan vaikeuksia pysyä pystyssä noin puolen tunnin kohdalla. Hän kuitenkin jatkoi urhoollisesti loppuun saakka.

Potgieter suoritti keskimäärin yhden hypyn kahdessa minuutissa. Hän harjoitteli suoritusta varten Eugene Eloffin avustuksella. Eloffin mukaan suoritukseen valmistautumisesta 90 prosenttia oli henkistä ja 10 prosenttia fyysistä.