Syntisen hyvää: Friteeratut suklaapatukat – näin helposti teet sen itse

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Jos haluaa venyttää vatsalaukkua jouluruokia varten, voi herkuttelun aloittaa uppopaistetuista suklaapatukoista. Friteeratut Mars-patukat olivat hittiherkku noin kymmenen vuotta sitten. Palautimme tämän överimätön nyt takaisin parrasvaloihin.

Ideana on, että suklaapatukkaan pannaan tikku. Sen jälkeen se kastetaan frittitaikinassa ja uppopaistetaan rasvakeittimessä tai kattilassa munkkien tyyliin. Herkku tarjoillaan esimerkiksi jäätelön kera tai tomusokerilla kuorrutettuna. Voit käyttää mitä tahansa lempipatukkaasi, kuten Snickersiä tai Marsia.

Taikina:



2,5 dl vehnäjauhoja



2,5 dl maitoa



0,5 rkl sokeria



¼ tl ruokasoodaa



¼ tl suolaa