Twitterin suojaus petti – palveluun ilmestyi jopa elokuvia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Somepalvelu Twitter on ollut myllerrysten keskellä miljardööri Elon Muskin ostettua yhtiön. Twitterin henkilöstömäärä on kuluneina viikkoina vähentynyt jopa tuhansilla joko potkujen tai työntekijöiden omatoimisten irtisanoutumisten vuoksi. Sen seurauksena palvelussa on ilmennyt erilaisia ongelmia.

Twitteriin alkoi sunnuntai-iltana ilmestymään yllättäen täyspitkiä elokuvia, uutisoi Forbes. Eräs käyttäjä esimerkiksi latasi palveluun The Fast and the Furious: Tokyo Drift -elokuvan kahden minuutin pituisissa osissa. Se onnistui tekijänoikeuksilla suojatun materiaalin suodattavan automaattisen järjestelmän kaatumisen vuoksi.

Elokuvien lisäksi Twitterissä on julkaistu muun muassa kokonaisia jalkapallon MM-kisojen otteluita. Tekijänoikeuksilla suojattua materiaalia on sittemmin alettu poistamaan Twitteristä manuaalisesti. The Fast and the Furious -elokuvan jakanut tili jäädytettiin.