Presidentti Niinistö kertoi lisätietoa Linnan juhlista – näin kävi kättelylle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Itsenäisyyspäivän vastaanotto eli Linnan juhlat järjestetään jälleen 6. joulukuuta. Tänä vuonna juhlat järjestetään hieman totuttua pienemmässä mittakaavassa. Vieraita kutsutaan yhteensä 1 300, noin kolmanneksen aiempia vuosia vähemmän.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on paljastanut lisätietoa Itsenäisyyspäivän vastaanoton tämänvuotisista järjestelyistä. Presidenttipari on jälleen valmis kättelemään vieraita. Koska koronapandemia ei ole vieläkään täysin ohi, ei kättely ole kuitenkaan pakollista.

Juhlapaikalla tulee olemaan kymmenittäin ilmanpuhdistimia, ja tarjolla on käsidesiä. Paikalle saapuvia pyydetään tekemään etukäteen koronatesti. Koronaoireista kärsivien tai koronalle altistuneiden toivotaan jättäytyvän pois.

Kutsuttujen joukossa on esimerkiksi terveydenhuollon ammattilaisia ja kaikki vuoden 2021 perutulle vastaanotolle kutsun saaneet. Diplomaatteja, kuten suurlähettiläitä on kutsuttu aiempaa vähemmän. Sotaveteraaneille ja lotille järjestetään oma vastaanotto itsenäisyyspäivää edeltävällä viikolla.

– Voi tuntua, että juhlan aihetta on kovinkin vähän, mutta itsenäisyyspäivä ja vastaanotto on hyvä tapa osoittaa kiitosta ja kunnioitusta. Kun ajat ovat vaikeita, kiitosta ja kunnioitusta on sitä suurempi syy osoittaa, Niinistö kertoi.

Musiikista huolehtii Kaartin Combo solistinaan Maria Sid. Lisäksi pienemmässä juhlatilassa esiintyy jazz-kokoonpano, joka tulkisee elokuussa edesmenneen Vesa-Matti Loirin musiikkia.