Mikroannos ei lämmennyt 3,5 minuutissa – ruokayhtiö haastettiin oikeuteen

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Yhdysvallat on omituisten oikeusjuttujen luvattu maa. Jos ihmiset pystyvät nyhtämään yrityksiltä jollain keinolla rahaa, he myös tekevät sen. Usein korvaussummat ovat miljoonia. Nyt floridalainen nainen haastaa Velveetan mikroaaltouunissa käytettävien einesten valmistajan oikeuteen väittäen, että aterian valmistaminen kestää kauemmin kuin pakkauksen etiketissä luvattu 3,5 minuuttia.

Yhdysvalloissa asuva Amanda Ramirez on listattu kantajaksi viiden miljoonan dollarin ryhmäkanteeseen, joka nostettiin Kraft Heinz Foods Companya vastaan ​​18. marraskuuta Yhdysvaltain Floridan eteläisen piirin Miamin osaston piirioikeudessa. Kanteessa väitetään, että lupaus aterian valmistumisesta 3,5 minuutissa on virheellinen ja harhaanjohtava. Kanteen mukaa tuotteen valmistaminen kestää kauemmin.

Velveetan ruoka-annoksessa on kupillinen juustomakaronia. Kanteessa ei mainita, kauan annoksen valmistaminen kestää. Kraft Heinz Foods Company suhtautuu tulevaan oikeudenkäyntiin kertomansa mukaan kevytmielisesti. Annoksessa on monta eri valmistusvaihetta, jotka kestävät huomattavasti kauemmin kuin pakkauksessa luvattu aika. Kanteen mukaan kuluttajien tulee tietää, mihin he rahansa investoivat näinä aikoina, kun päivittäistavarat kilpailevat hinnoillaan, New York Post uutisoi.