Poliisi paljasti jättisuuren kannabiskasvattamon – tuotetta miljoonan euron arvosta

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Coloradon viranomaiset takavarikoivat lähes tuhat kannabiskasvia ja lähes miljoonan dollarin arvosta kuivattua kukintoa. Kasvattamon ylläpitämisestä pidätettiin floridalainen Lazaro Piloto-Gomez. Poliisi löysi jättikokoisen kasvattamon vihjeiden perusteella maaseudulta.

Kannabiksen viihdekäyttö ja kasvattaminnen on laillista Coloradon osavaltiossa. Kasvien sallittu määrä on 12, kun 57-vuotiaalla Piloto-Gomezilla niitä oli yhteensä 939 kappaletta. Pueblo Countyn sheriffin toimisto kertoo, että yhdessä suuressa ulkorakennuksessa oli kasvien lisäksi lähes 4,5 kiloa kuivattua marihuanaa. Kaikkien näiden yhteisarvo on 969.000 dollaria.

Pienemmästä omakotitalosta löytyi vielä 20 kasvia sekä laitteita ja tarvikkeita, joita tavallisesti käytetään kannabistuotteiden pakkaamiseen ja jakeluun, Pueblo Countyn poliisiasema tiedottaa.