Munkit kärähtivät huumeista – buddhalainen temppeli tyhjennettiin Thaimaassa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Neljä buddhalaista munkkia on lähetetty thaimaalaiseen kuntoutukseen sen jälkeen, kun heillä todettiin positiivinen huumausainetesti metamfetamiinille. Pyhät miehet, mukaan lukien temppelin apotti eli päämunkki, antoivat positiivisen huumausainetestin Phetchabunin maakunnan Bung Sam Phanin alueella maanantaina.

AFP:n mukaan poliisi pakotti munkit virtsatesteihin sen jälkeen, kun viranomaiset tekivät ratsian temppeliin osana provinssin huumeiden torjuntaa. Buddhalainen temppeli jäi tyhjäksi, koska sen jokainen munkki antoi positiivisen huumetestin. Kyläläiset ovat nyt huolissaan, koska he eivät pysty harjoittamaan uskontoaan.

Temppeliin lähetetään nyt varamunkkeja päihdeongelmaisten hengenmiesten tilalle, jotta kyläläiset voivat harjoittaa uskonnollisia velvoitteitaan. Tässä vaiheessa ei vielä ole selvää, löytyikö temppelistä myös huumeita. Thaimaa on merkittävä kauttakulkumaa naapurimaista tulevalle metamfetamiinille, ja pillereitä myydään kadulla todella edullisesti.