Lähes puolet uusista autoista ladattavia – marraskuun rekisteröinnit julkaistiin

Autot Digi · Tim Isokivi

Suomessa rekisteröitävistä uusista autoista yhä useampi on ladattava tai täyssähköauto. Marraskuussa ladattavien osuus oli lähes puolet. Tämä selviää Autoalan tiedotuskeskuksen tiedotteesta.

Ladattavien osuus oli marraskuun aikana ensirekisteröidyistä autoista yhteensä 46 prosenttia. Lähes 25 prosenttia oli täyssähköautoja. Ladattavia hybridejä oli rekisteröidyistä autoista hieman yli 21 prosenttia.

Ladattavien autojen osuus ensirekisteröidyistä autoista on ollut vuoden alusta lähtien noin 37 prosenttia. Työsuhdeautoista ladattavia on ollut tänä vuonna jo noin puolet. Uusia henkilöautoja on vuonna 2022 ensirekisteröity yhteensä 75 510, mikä on lähes 18 prosenttia vähemmän viime vuoden lukuihin verrattuna.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.