Uuden iPhonen sateliittiominaisuus pelasti ihmisen erämaasta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Applen iPhone 14 -puhelin on varustettu iOS 16.1 -päivityksen myötä sateliittiyhteydellä. Vaikka peruskäyttäjälle ominaisuudesta ei ole välttämättä suurta hyötyä, voi se pelastaa syrjäisessä kolkassa pulaan joutuneen hengen.

Moottorikelkalla 1. joulukuuta lumikelkalla liikkeellä ollut mies oli joutunut saarroksiin keskellä Alaskan erämaata. Hän onnistui lähettämään hätäviestin sateliittiyhteydellä iPhonen Emergency SOS -ominaisuuden avulla. Mies paikannettiin Nimiuk Pointin alueelta Apple Emergency Response Center -hätäkeskuksen vastaanottamilla koordinaateilla.

Emergency SOS by Satelliten avulla iPhonella voi ottaa suoran yhteyden sateliittiin. Tämä puolestaan tarjoaa mahdollisuuden hälyttää apua myös alueilla, joissa tavanomaiset matkapuhelinverkot eivät toimi. Ominaisuus on toistaiseksi käytössä vain Pohjois-Amerikassa, mutta Macrumors-sivuston mukaan Apple on laajentamassa sitä myös muille alueille.