Ilmatieteen laitos: Marraskuun sateet jäivät vähäiseksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Koko syksyn eli syys-marraskuun keskilämpötila vaihteli Käsivarren Lapin noin nollasta asteesta lounaissaariston noin +9 asteeseen. Syksy oli suurimmassa osassa maata lämpötilojensa puolesta vastaavanlainen, kun sama ajankohta on ollut useamman kerran vuosikymmenessä. Marraskuu ei poikennut linjasta.

– Marraskuun keskilämpötila vaihteli lounaissaariston noin +6 asteesta Enontekiön -7 asteeseen. Keskilämpötila oli valtaosin 0,5‒1,5 astetta vertailukauden 1991–2020 keskiarvon yläpuolella. Vastaavanlaisia marraskuita koetaan useamman kerran vuosikymmenessä, eli kulunut marraskuu oli lämpötiloiltaan hyvin lähellä tyypillisiä lukemia, Ilmatieteen laitokselta kerrotaan.

Marraskuun päättyessä lunta oli suurimmassa osassa maata muutamasta sentistä kymmeneen senttimetriin. Keski- ja Pohjois-Lapissa lunta oli 10–25 senttimetriä. Etelässä lunta oli paikoin ajankohtaan nähden hieman tavanomaista enemmän, maan keski- ja pohjoisosassa lunta oli monin paikoin tavanomaista vähemmän, Lapissa paikoin harvinaisen vähän.