Guns N’ Roses haastoi asekauppan oikeuteen – koska se myy aseita ja kukkia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Rockyhtye Guns N’ Roses on aloittanut oikeustoimet Yhdysvaltojen Texasissa toimivaa asekauppaa vastaan. Yhtyeen mukaan Texas Guns and Roses -niminen liike käyttää heidän brändiään hyväkseen ilman lupaa.

Liikkeen nimi pitää teknisesti paikkansa. Texas Guns and Roses nimittäin myy paitsi ampuma-aseita, myös ruusukimppuja. Oikeusjutussa yhtye kuitenkin syyttää liikettä ruusujen myymisestä vain nimen oikeuttamista varten, sillä liikettä ei ole rekisteröity virallisesti kukkakaupaksi.

Oikeuden pöytäkirjoissa Guns N’ Roses kertoo liikkeen nimen aiheuttavan todennäköisesti sekaannusta. USA Today -lehden mukaan yhtye vaatii asekauppaa muuttamaan nimensä. Lisäksi yhtye vaatii liikkeeltä rahallisia korvauksia vahingoista sekä oikeudenkäynti- ja asianajajakuluista.