Poliisi luuli aviomiehensä olevan huippukokki – paljastuikin huumeparoniksi

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Entinen Lontoon metropolialueella työskennellyt poliisi menetti virkansa väitettyään, ettei tiennyt hänen miehensä olevan vaikutusvaltainen huumekauppias. Tavallisen konstaapelin palkasta huolimatta Rasvinder Agalliu nautti ylellisestä elämäntyylistä, johon kuului 5.800 euroa kuussa maksanut asunto, yli 80.000 euroa maksanut Audi ja paljon designvaatteita.

Poliisina työskennellyt Rasvinder Agalliu uskoi, että hänen aviomiehellään Julian Agalliulla oli varaa ylelliseen elämäntyyliin työskennellessään yksityiskokkina jalkapalloilijoiden kodissa. Hän kertoi ansaitsevansa peräti 4.500 euroa viikossa ja palkka maksettiin käteisellä. Julian oli kuitenkin myös merkittävä huumekauppias, joka käytti rikollisten suosimaa Encrochat-sovellusta kokaiinin ja kannabiksen kauppaamiseen, Daily Mail selventää.

Miehen laiton sivubisnes havaittiin, kun keskusrikospoliisi soluttautui Encrochatiin ja paljasti viestejä. Viesteissä sovittiin asekauppoja ja välitettiin 100 kilon painoisia kokaiinipaketteja. Poliisi teki ratsian Agalliun ja Julianin kotiin Enfieldissä Pohjois-Lontooseen kesäkuussa 2020. Rikosetsivät löysivät pariskunnan kodista kokaiinia, digitaalisia vaakoja ja yli 15.000 puntaa käteistä, mikä on euroina noin 17.500. Todisteita kokaiinista löytyi myös Agalliun kuntosalikortista, jonka nainen väitti hävittäneensä.

Poliisilaitos ei uskonut Rasvinder Agalliun selitystä siitä, että hän ei tiennyt miehensä rikollisesta toiminnasta. Hän saanee tuomion huumausainerikoksiin liittyen helmikuussa.