Suosikkinäyttelijä Gary Oldman lopettaa – tekee vielä yhden televisiosarjan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pitkän ja arvostetun uran näyttelijänä tehnyt Gary Oldman tunnetaan niin Nolanin Batman -elokuvista, Harry Pottereista, Bram Stokerin Draculasta kuin monista kiitetyistä draamarooleista. Nyt 64-vuotias brittinäyttelijä on paljastanut suunnittelevansa eläkkeelle vetäytymistä.

Oldman palaa televisioon Apple TV:n Slow Horses -sarjan toisella tuotantokaudella. Hän kertoo Times of London -lehdelle olevansa valmis viettämään sen jälkeen eläkepäiviään.

– Minulla on ollut karehdittava ura, mutta kaikki urat kuihtuvat. Minulla on muitakin mielenkiinnon kohteita kuin näytteleminen. Nuorena sitä ajattelee vielä joskus ehtivänsä tekemään niitä, kuten lukemaan jonkun tietyn kirjan, mutta sitten vuodet vain katoavat. Olen ensi vuonna 65-vuotias, pian 70. En halua näytellä enää 80-vuotiaana, Oldman paljasti.

Oldman teki läpimurtoroolinsa vuonna 1986 ilmestyneessä Sid and Nancy -elokuvassa, jossa hän näytteli Sex Pistols -tähti Sid Viciousia. Ensi vuonna tähti nähdään Christopher Nolanin Oppenheimer-elokuvassa edesmenneen Yhdysvaltojen presidentti Harry S. Trumanin roolissa.