Suomalainen haluaa autossaan rahalle vastinetta – tämä on käytettyjen myydyin

Autot Lifestyle · Terhi Piiroinen

Automyyntiliike J. Rinta-Joupin vuoden 2022 vaihtoautojen myyntitilaston mukaan Ford jatkoi myydyimpien käytettyjen henkilöautojen piikkipaikalla jo kolmatta vuotta peräkkäin. Kakkostilalle sijoittui Volkswagen ja kolmanneksi Volvo.

Fordin myydyin yksittäinen malli oli Focus, joka oli samalla koko ketjun myydyin vaihtoautomalli. Volkswagenin osalta kansa osti eniten automalli Golfia ja Volvoista parhaiten kävi kaupaksi V70.

– Suomalainen arvostaa autossaan hyvää hinta-laatusuhdetta. Myös brändimielikuvalla on oma vaikutuksensa kuluttajien mielikuviin eri automerkeistä. Loppujen lopulta olemme järjen kansa, ostamme auton arjen tarpeisiin, emmekä naapurikateutta lietsomaan. Ei siis ole ihme, että listan kärkipäästä löytyy laadukkaiksi ja turvallisiksi mielletyt tutut automerkit ja -mallit, toteaa toimitusjohtaja Juha Rinta-Jouppi.