Energiaviraston työntekijä varasteli matkalaukkuja – väitti vahingoiksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen liittovaltion hallituksen ensimmäinen sukupuoleton virkamies on irtisanottu tehtävistään. Ydinjätteiden loppusijoituksesta vastaava apulaissihteeri ja ydintekniikan insinööri Sam Brinton DOE:n ydinenergiatoimistosta irtisanottiin, koska hän sai syytteen törkeästä varkaudesta. Brinton oli anastanut kalliita matkalaukkuja lentoasemilta.

Ensin viranomaisten tietoon tuli, että Brinton varasti Vera Bradley -merkkisen matkalaukun Minneapolisin St. Paulin lentokentällä 16. syyskuuta. Laukun arvo oli yli 2.300 dollaria. Sitten selvisi, että hän on tehnyt samankaltaisen tempun myös Las Vegasissa. Laukussa oli 3.500 dollarin arvosta koruja, vaatteita ja meikkejä.

Kuva: Department of Energy

Virkamies tallentui valvontakameroille. Yhdellä videolla nähdään, kuinka hän poisti laukussa olleen tunnistelapun ottaessaan sen itselleen. Sen jälkeen hänet on nähty käyttävän samoja laukkuja myös muualla matkustaessaan. Brinton kiisti alun perin varkauden, mutta väitti myöhemmin, että hän otti toisen laukun vahingossa. Hän kuitenkin soitti myöhemmin poliisille ja myönsi tekonsa.

Yhdysvaltojen energiaministeriön alaisuudessa työskennellyt Sam Brinton irtisanottiin syksyllä. Hän saattaa saada yhteensä 15 vuoden vankeusrangaistuksen varkauksista, Insider uutisoi.