Hyviä uutisia! Tieliikenteessä kuoli ennätysvähän ihmisiä

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomen tieliikenteessä kuoli ennakkotietojen perusteella tänä vuonna ennätysvähän ihmisiä. Näin kertoo Liikenneturva tiedotteessaan. Arvio perustuu Liikenneturvan keräämiin lehtitietoihin ja Tilastokeskuksen ennakkotietoihin.

Liikenneturvan mukaan Suomessa arvioidaan kuolleen 30. joulukuuta mennessä 185 ihmistä. Viime vuoden vastaaviin tietoihin verrattuna tieliikennekuolemat ovat vähentyneet kymmenisen prosenttia. Vuonna 2022 kuolleiden määrän uskotaan olevan jopa tilastomenettelyn historian alhaisin.

– Ensimmäistä kertaa jäätäneen kuolleiden määrässä alle kahden sadan uhrin rajan sitten vuoden 1941, josta lähtien onnettomuustilastointi kattaa kaikki tienkäyttäjäryhmät. Yhden vuoden osalta ei vielä voi tehdä kauaskantoisia johtopäätöksiä, vaan liikenneturvallisuuden kurssi tulee saada pysyvästi laskuun, Liikenneturvan tutkimuspäällikkö Juha Valtonen kertoo tiedotteessa.

Luvun odotetaan hieman kasvavan tilastojen täsmentyessä. Liikenteessä kuolleiden määrän pienenemisestä huolimatta Suomessa jäädään Liikenneturvan mukaan vielä reippaasti jälkeen Norjasta ja Ruotsista.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.