Jäätaiteilija esitteli hämmästyttävän taitonsa – jääkimpale muuttui papukaijaksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jäätaiteilijat valmistavat näyttäviä veistoksia käyttäen materiaalinaan tyypillisesti pelkkää jäätä. Taitavimmissa käsissä jääkimpaleesta voi syntyä hämmästyttävän yksityiskohtaisia teoksia, kuten tuore viraalivideo osoittaa.

Architectural Digestin videolla New Yorkissa asuva Shintaro Okamoto esittelee kykyjään jäätaiteilijana. Hänen edessään on alkuun iso kimpale jäätä, johon piirtää linnun karkeat ääriviivat. Sen jälkeen hän alkaa varsinaiseen työhön erilaisten apuvälineiden kanssa.

Okamoto luo jäästä moottorisahan, hiomakoneen, talttojen ja muiden työkalujen avulla papukaijaa esittävän veistoksen. Lopputuloksena on upea, joskin lyhyen aikaa kestävä teos. Jääveistosten sulaminen ei kuitenkaan haittaa Okamotoa.

– On palkitsevaa nähdä kuinka ihmisiä kiehtoo yksityiskohtainen teos, joka lopulta sulaa pois. Se sulaa, muuttaa muotoaan ja katoaa, mutta ensivaikutelma pysyy muistoissasi, Okamot kuvaili.