Videopodcastien julkaiseminen onnistuu nyt Spotifyssä myös Suomessa

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Spotify-suoratoistopalvelusta löytyy musiikin lisäksi läjäpäin podcasteja myös Suomeksi. Nyt suomalaiset voivat jakaa alustalla myös videokuvaa sisältäviä podcasteja.

Videopodcastien lisääminen on ollut aiemmin mahdollista vai tietyissä maissa. Spotify on kuitenkin ilmoittanut laajentavansa mahdollisuutta maailmanlaajuisesti. Jatkossa niiden jakaminen palvelussa onnistuu siis myös suomalaisten podcastien tekijöiltä, vieläpä ilman lisämaksua.

Podcastien videokuva näkyy sovelluksen kohdassa, jossa on normaalisti näkyvillä esimerkiksi kuunnellun levyn kansikuva. Halutessaan videopodcasteja voi myös pelkästään kuunnella. Techcrunch-sivuston mukaan videopodcastien suosio on jo ennestään ollut nousussa muun muassa Spotifyn kanssa kilpailevassa Youtubessa.