Maailmanpyörä meni epäkuntoon – yli 60 ihmisen pelastusoperaatio videolle

Ohhoh! · Tim Isokivi

Huvipuistoissakin joudutaan toisinaan vähemmän huvittaviin tilanteisiin. Yhdysvaltojen Floridassa sijaitsevassa Icon Park -puistossa vietettiin uutenavuotena väärällä tavalla jännittäviä hetkiä maailmanpyörän mentyä epäkuntoon.

Icon Parkin suurikokoinen Wheel-maailmapyörä lopetti yllätäen pyörimisen lauantai-ltana oikosulun seurauksena. Maailmanpyörän koneistosta nähtiin nousevan kipinöitä ja savua. Kyydissä oli tapahtumahetkellä 62 ihmistä.

Paikallinen palokunta hälytettiin pelastmaan jumiin jääneitä huvipuistokävijöitä maailmanpyörän hyteistä. Pelastusoperaatiosta kuvattu video on sittemmin levinnyt viraalina verkossa. Oikosulun syy ei ole tiedossa, mutta maailmanpyörä pysyi suljettuna useiden päivien ajan onnettomuuden jälkeen.