Star Wars -fanit riemastuivat Nasan kuvasta – Marsin pinnalla valomiekka?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Nasa on julkaissut aika-ajoin Mars 2020 -tutkimushankkeensa yhteydessä otettuja kuvia naapuriplaneetan pinnalta. Avaruushallinnon tuoreessa kuvassa vilahti jotain, joka sai Star Wars -fanit riemastumaan.

Nasa Perseverance-kulkijan ottamassa kuvassa nähdään Marsin pinnalla lojuva esine, joka muistuttaa hämmentävän paljon Star Wars -elokuvien valomiekkaa. Kuva herätti arvatenkin huvittuneisuutta sosiaalisessa mediassa. Marsin pinta vieläpä näytti kuvassa hieman elokuvien Tatooine-planeetalta.

Valomiekan sijaan esine oli kivinäytteiden säilömiseen tarkoitettu titaaniputki. Sitä ei suinkaan jätetty lojumaan Marsin pinnalle vahingossa, vaan putket jätettiin maahan näytteiden keräämistä varten. Jos Perseverance-kulkijan näytteet eivät selviäisi ehjinä Maapallolle asti, voitaisiin näyteputket kerätä myöhemmin planeetalta erityisvalmisteisen helikopterin avulla.