Kim Kardashianin epäiltiin laihtuneen diabeteslääkkeellä – lääke loppui heti myös Suomesta

Lifestyle Ohhoh! Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Realitytähti Kim Kardashian pudotti taannoin sievoisen määrän painoaan ennen Met Gala -tapahtumaa. Naisen nopeaan muodonmuutokseen arveltiin löytyneen selitys laihdutuksen tukena olevasta diabeteslääkkeestä.

Ozempic ja Wegovy -nimillä myytävä lääke alkoi nopeasti kasvattamaan tämän tiedon jälkeen suosiotaan. Viime vuonna myös suomalaisista apteekeista Ozempic myytiin jopa loppuun sen vuoksi, että ihmiset alkoivat käyttämään lääkettä diabeteksen hoitamisen sijaan omaan painonpudotukseensa.

Helsingin Sanomat uutisoi viime syksynä, että monille tärkeä diabeteslääke oli yhtäkkisen suosion kasvun vuoksi myyty loppuun muun muassa Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa sijaitsevista apteekeista. Verensokerin hoitamiseen tarkoitettu lääke on voimakkaasti laihduttava, mutta sitä ei kuitenkaan suositella painonpudotukseen koska se on kehitetty nimenomaan diabeteksen hoitoon.

Ozempicin käyttö laihdutustarkoitukseen on alkanut näkymään myös nuorten suosimassa TikTok-sovelluksessa. Sovelluksessa moni on kertonut käyttökokemuksiaan ja Ozempic-aihetunnisteella merkittyjä julkaisuja onkin katsottu TikTokissa reilusti yli 300 miljoonaa kertaa.