Iron Maiden sai oman postimerkkisarjan – Suomi merkittävässä roolissa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Heavy metalin legendaarisiin yhtyeisiin lukeutuva Iron Maiden on saanut Iso-Britanniassa oman postimerkkisarjan. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Royal Mailin postimerkkien teemana on metallimusiikkia soittava yhtye.

Sarja kattaa yhteensä 12 postimerkkiä. Neljässä nähdään yksityiskohtia Iron Maidenin levynkansista ja kahdeksassa kuvia yhtyeen konserteista. Suomalaisten iloksi joukossa on myös Iron Maidenin Helsingin keikalla vuonna 2018 otettu livekuva.

– Iron Maiden on bändi joka ei ole soittanut yli 40-vuotisen uransa aikana kenenkään muun säännöillä, ja siksi onkin palkitsevaa nähdä heidän saavan kotimaassaan tämän kaltainen kunnianosoitus, Iron Maidenin manageri Rod Smallwood kuvaili Guardian-lehden mukaan.

Iron Maiden on myynyt maailmanlaajuisesti yli 100 miljoonaa levyä ja esiintynyt livenä noin 2 500 kertaa 64 maassa. Yhtye esiintyy ensi kesänä Suomessa Tampereen Nokia Arenalla kahden keikan voimin. Aiemmin omia postimerkkejä ovat saaneet Iso-Britanniassa muun muassa Beatles, Queen ja Pink Floyd.