Viimeiset kahdeksan vuotta ovat olleet maailman mittaushistorian lämpimimmät

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Viimeiset kahdeksan vuotta ovat olleet Maapallon mittaushistorian lämpimimpiä. Tämä selviää Euroopan Unionin Copernicus-ilmastopalvelun tuoreesta raportista. Vuosi 2022 oli mittaushistorian viidenneksi lämpimin.

Viime kesä oli ilmastopalvelun mukaan Euroopan mittaushistorian kuumin. Koko vuosi oli puolestaan maanosassa toiseksi lämpimin heti vuoden 2020 jälkeen. Vaikka La Nina -ilmiö viilensi hieman lämpötiloja, olivat maailman lämpötilat keskimäärin 0,3 astetta vuosien 1991-2020 viitekautta lämpimämmät.

Ilmaston lämpiäminen näkyy erityisesti Euroopassa ja napa-alueilla. Reuters-uutistoimiston mukaan lämpötilat ovat nousseet Euroopassa yli kaksinkertaisesti maailman keskiarvoon verrattuna viimeisten 30 vuoden aikana.