Thaimaan 44-vuotias prinsessa on koomassa – sydän petti koiraa ulkoiluttaessa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Thaimaan hovin perillinen, 44-vuotias prinsessa Bajrakitiyabha, on ollut koomassa jo useita viikkoja joulukuussa ilmentyneen sydänsairauden vuoksi. Hän menetti yllättäen tajuntansa 15. joulukuuta vakavan rytmihäiriön vuoksi. Hän oli juuri ulkoiluttamassa koiriaan.

Thaimaan kuninkaan Maha Vajiralongkornin vanhin lapsi kärsi palatsin mukaan mykoplasmainfektion jälkeisestä tulehduksesta. Prinsessa on koomassa, eikä tiedossa ole hänen terveytensä tulevaisuutta.

– Lääkärit antavat hänelle edelleen lääkkeitä. Lisäksi prinsessalla on elintoimintoja tukevia laitteita, kuten sydämen, keuhkojen ja munuaisten toimintaa ylläpitäviä koneita. Lisäksi lääkärit käyttävät antibiootteja ja seuraavat hänen tilaansa tarkasti, palatsista kerrotaan Reutersin mukaan.

Prinsessa Bajarakitiyabha on yksi kolmesta kuningas Vajiralongkornin lapsesta. Jälkikasvulla on muodolliset arvonimet, joten hän on oikeutettu valtaistuimelle palatsin perintölain ja maan perustuslain nojalla. Kuninkaalle ei ole vielä virallisesti nimetty perillistä, eikä prinsessan mahdollisuudesta nousta valtaistuimelle ole käyty virallista keskustelua.

Prinsessa Bajarakitiyabha on koulutettu lakimies, jolla on maisterin ja tohtorin tutkinnot Cornellin yliopistosta. Hän on toiminut Thaimaan suurlähettiläänä Itävallassa, Sloveniassa ja Slovakiassa sekä rooleissa oikeusministerin toimistossa, Royal Security Commandissa ja Thaimaan suurlähettiläänä Yhdistyneiden Kansakuntien rikoskomiteassa. Hän syntyi 7. joulukuuta 1978. Hänen äitinsä on kuninkaan ensimmäinen vaimo, prinsessa Soamsawali.