Mies painaa 340 kiloa – kävelee silti omin jaloin tohtori Younan Nowzaradanin klinikalle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Hengenvaarallisesti lihava -ohjelma seuraa sairaalloisen ylipainoisten ihmisten elämää. Useimmilla on syömishäiriön taustalla psykologia traumoja, joita purkamalla saatetaan päästä lopulta toivottuun tulokseen liikakilojen karistamiseksi.

Tohtori Younan Nowzaradanin luokse Teksasin Houstoniin matkustanut Paul MacNeill on 35-vuotias floridalainen, joka painaa yli 340 kiloa. Ruoka on ainoa asia, mikä motivoi häntä. Syöminen on hänen selviytymismekanismina selviytyäkseen elinikänsä kestäneestä traumasta. Tilannetta ei helpota se, että hänen äitinsä Teresa valmistaa poikansa epäterveelliset ateriat, vaikka terveys heikkenee silmissä ja paino nousee.

Tohtori Younan Nowzaradan, joka tunnetaan potilaiden nimellä Dr. Now, käskee äidin tukemaan poikansa uutta elämäntapaa. Nyt seuraa spoileri, ja jos et halua tietää miten Paulille käy, niin älä lue juttua tämän pidemmälle.

SPOILERIVAROITUS!

Paul MacNeillin elämäntapamuutos onnistuu ja hänet hyväksytään lihavuusleikkaukseen. Hän on laihtunut sen jälkeen noin sata kiloa. Painonpudotus on tuonut muutakin onnea elämään, sillä hän on kihlautunut ja mennyt viime vuonna naimisiin tyttöystävänsä Jenin kanssa.