Lääkärit poistivat ukrainalaissotilaan rinnasta räjähtämättömän räjähteen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ukrainalaiselle sotilaalle on suoritettu harvinaislaatuinen leikkaus. Hänen rinnastaan poistettiin laukeamaton räjähde. Potilaasta otettu röntgenkuva levisi nopeasti sosiaalisessa mediassa. Operaatio täytyi suorittaa erityisen varovasti, sillä virheliike olisi voinut johtaa räjähdykseen.

Leikkaus suoritettiin ilman verenvuotoa hallitsevaa sähköagulaatiota. Olosuhteista huolimatta toimenpide onnistui, ja The Guardian -lehden mukaan sotilas toipuu parhaillaan leikkauksesta.

Leikkauksessa poistettu räjähde oli VOG-mallinen kranaatti, jollaisia käytetään kranaatinheittimissä. Potilas oli noin 28-vuotias. Ukrainan sisäministerin neuvonantaja Anton Gerashchenko uskoo tapauksen jäävän lääketieteen oppikirjoihin.

– Lääkärimme eivät ole koskaan suorittaneet vastaavaa operaatiota. Afganistanin sodan aikana nähtiin samankaltainen tapaus, Gerashchenko kuvaili.