Ohjaaja Michael Bayta syytetään linnun tappamisesta Italiassa – kiistää teon

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Muun muassa Transformers ja Armageddon -elokuvien ohjaajana tunnettua Michael Bayta syytetään eläinsuojelurikoksesta. Ohjaajaa syytetään Italiassa kyyhkyn tappamisesta. Kyyhkyn kerrotaan saaneen surmansa vuonna 2018 6 Underground -elokuvan kuvauksissa

.The Wrap -uutissivuston mukaan linnun kuolemaksi oli koitunut kamera-ajossa käytettävä dolly-apuväline. Kuvauspaikalla ollut henkilö oli ottanut kuvan kuolleesta kyyhkystä ja lähettänyt sen viranomaisille.

Ohjaajaa syytetään linnun kuolemasta, sillä hän oli viranomaisten mukaan vastuussa myös eläinten käsittelystä huolehtineista työntekijöistä. Bay on itse kiistänyt tappaneensa kyyhkyn. Ohjaajan mukaan viranomaiset olivat antaneet mahdollisuuden sopia tapaus oikeuden ulkopuolella pieniä sakkoja vastaan, mutta hän ei suostunut.

– Olen tunnettu eläinten ystävä ja eläinoikeusaktivisti. Yhtäkään tuotannossa mukana ollutta eläintä ei satutettu. Niin ei ole käynyt yhdessäkään tuotannossa, jossa olen työskennellyt viimeisten 30 vuoden aikana, Bay kertoi.