Sadetta tullut viikossa paikoin koko kuukauden edestä – tulvavaroitukset voimassa osassa maata

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tulvat eivät ole keväällä harvinainen ilmiö, mutta tänä vuonna niitä on nähty tavanomaista aikaisemmin. Sateisen ja leudon tammikuun vuoksi tulvavaroituksia on annettu Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomeen. Forecan mukaan sadetta on tullut viikossa paikoin koko tammikuun keskimääräisten lukemien verran.

Eniten 9.-16. tammikuuta välisenä aikana satoi Espoon Nuuksiossa, jossa vettä tuli lähes 59 millimetriä. Nyt käynnissä olevalle viikolle ennustetaan 10-30 millimetrin sademääriä, joista osa tulee lumena.

Joet ovat nousseet tulvalukemiin Etelä- ja Lounais-Suomen joissa sekä Etelä-Pohjanmaan rannikolla. Vesi nousee ajankohtaan nähden poikkeuksellisen korkealle. Teille tulviva vesi on aiheuttanut ongelmia liikenteessä muun muassa pääkaupunkiseudulla.

Forecan meteorologi Kristian Roineen mukaan Suomen säähän vaikuttaa tällä viikolla neljä eri matalapainetta sateineen. Keskiviikon aikana sää poutautuu, mutta jo torstaina saapumassa on uusi matalapaine runsaiden lumisateiden kera. Perjantaille ja lauantaille ennustetaan jälleen poutaisempia säitä.