Älä usko tuotteen nimeä – kevyt ei tarkoita terveellistä

Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ruokakaupoissa on menestynyt jo vuosien ajan vähärasvaiset ja kevyinä vaihtoehtoina mainostetut tuotteet, koska ihmiset haluavat pitää hyvinvoinnistaan huolta ja ajattelevat niiden automaattisesti olevan terveellisempiä vaihtoehtoja. Näin ei kuitenkaan aina ole.

Varsinkin vähärasvaisten ja rasvattomien tuotteiden kohdalla rasva on yleensä korvattu jollakin hyvin epäterveellisellä ja keinotekoisella aineella tai sokerilla. Ravintoneuvoja Megan Rossi kommentoi Daily Mail -sivuston mukaan olevansa hyvin pettynyt yrityksiin, jotka tuotteidensa etiketeillä ja nimeämisellä johtavat kuluttajia harhaan.

Megan Rossi on turhautunut siihen, että edelleen elintarvikkeiden valmistajat voivat kirjoittaa etikettinsä etupuolelle sanoja, jotka antavat vaikutelman terveellisyydestä. Vähärasvaiset tuotteet ovat kuitenkin usein todella runsaskalorisia sokeripitoisuuden vuoksi. Sokerittomat tuotteet puolestaan voivat sisältää epäterveellisiä rasvoja ja makeutusaineita, jotka eivät tee niistäkään ravintoarvoltaan terveellisiä valintoja.