82-vuotias rikkoi ennätyksen – maailman vanhin päälläseisoja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kanadalainen Bruce Ives on osoittanut olevansa ikäisekseen varsin ketterä. 82-vuotias Brittiläisessä Kolumbiassa asuva mies on saanut itselleen ennätystittelin maailman vanhimpana todistetusti päälläseisontaa harjoittaneena ihmisenä.

Ives rikkoi ennätyksen 7. elokuuta. Guinnessin ennätystenkirja on sittemmin vahvistanut sen. Ivesin täytyi seisoa päällään vähintään 15 sekunnin ajan todistajien läsnäollessa, ja hän päätyi lopulta seisomaan päällään 25 sekunnin ajan.

Ives on harrastanut voimistelua teini-ikäisestä saakka. Noin 20 vuotta sitten hän alkoi juhlistamaan syntymäpäiväänsä vuosittain päälläseisonnan muodossa.

– Olin kuusikymppinen ja lapsenlapseni olivat vierailemassa luonani kesälomalla. Päätin kokeilla päälläseisontaa antaakseni heillekin kipinän innostua voimistelusta. Siitä se alkoi, ja siitä tuli vuosittainen tapa, Ives kuvaili CBC-uutissivustolle.