Lempäälän Ideaparkin alle rakennetaan maanalainen uimahalli-kylpylä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lempäälässä sijaitsevan Suomen suurimman kauppakeskuksen Ideaparkin alle rakennetaan uimahalli-kylpylä. Rakennustyöt aloitetaan maaliskuussa 2023, ja hankkeen on määrä valmistua heinäkuussa 2024. Rakennushankkeen toteuttaa SRV.

Uimahalli-kylpylä tulee sijaitsemaan Ideaparkin alle louhitussa maanalaisessa tilassa. Sen vesipinta-ala tulee olemaan noin 700 neliömetriä. Suunnitelmissa on rakentaa muun muassa 25-metrinen kuusiratainen pääallas, monitoimiallas, kahluuallas, vesijuoksuallas, pore- ja hieronta-allas, kylmäallas, vesiliukumäki ja saunoja.

– Kuntalaiset ovat toivoneet Lempäälään uimahallia jo vuosikymmeniä, ja nyt meillä on ilo viimein päästä rakennusvaiheeseen. Uimahalli-kylpylästä tulee koko perheen rentoutumiseen ja kuntoilijoiden tarpeisiin suunniteltu elämyksellinen kohde, joka palvelee käyttäjiä myös muualta Suomesta, kertoo uimahalliyhtiön hallituksen puheenjohtaja Jocka Träskbäck.

Uimahalli-kylpylä toteutetaan julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyöhankkeena. Se tavoittelee vuosittain yli 200 000 kävijää. Uimahalliin tulee olemaan sisäänpääsy sekä Ideaparkin sisältä että kauppakeskuksen piha-alueelta. Hankkeen kustannusarvio on 17,8 miljoonaa euroa. Kustannusarvion odotetaan kuitenkin tarkentuvan kevään aikana.