Tammikuun lopun sääennuste julkaistiin – sähkölämmittäjille hyviä uutisia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tammikuun sää on ollut melko vaihtelevaa, ja kuunkausi tulee myös päättymään samanlaisissa merkeissä. Tammikuun viimeiselle kokonaiselle viikolle on odotettavissa niin pakkasta kuin lauhojakin, vuodenaikaan nähden jopa lämpimiä päiviä.

Viikko alkaa 23. tammikuuta lähes koko maassa poutaisessa pakkassäässä. Vielä tiistaiyönä maan etelä- ja keskiosan yli liikkuu Forecan mukaan lumisateita kaakkoon. Tiistaina päivällä sää lauhtuu lännestä alkaen, ja päivällä lämpötila nousee lännessä ja etelässä nollassa tai vähän plussan puolella.

Keskiviikosta ennustetaan viikon lauhinta päivää. Föhn-tuuli puhaltaa Suomeen lämmintä ilmaa, ja Lappia lukuunottamatta tiedossa on plusasteita. Pohjois-Pohjanmaan seudulla lämpötila voi nousta jopa +5 asteen paikkeille.

Ennusteen mukaan torstaina sää tulee jälleen pakastumaan etelää myöten, vaikka pakkaslukemat pysyvät kohtalaisen tuulen ansiosta maltillisena. Sää voi kuitenkin lauhtua jälleen jo lauantaina lounaistuulen vaikutuksesta.