Vuokrien nousu lähes pysähtyi Helsingissä – Turussa ja Tampereella tilanne toinen

Koti & Asuminen · Tim Isokivi

Asuntojen vuokrahintojen kehityksessä tapahtui viime vuonna yllättävä muutos. Vapaarahoitteisten asuntojen vuokrien nousu lähes pysähtyi Helsingissä, kun taas muualla Suomessa se jatkui. Tampereella ja Turussa vuorkien nousu oli Tilastokeskuksen mukaan selvästi pääkaupunkiseutua suurempaa.

Helsingin keskustassa vuokrat jopa laskivat. Nousu oli loka-joulukuussa Rovaniemellä 3,0 prosenttia, Tampereella 2,8 ja Turussa 2,3 prosenttia, Helsingissä puolestaan runsas prosentti. Koko vuoden 2022 aikana vuokrat nousivat eniten Rovaniemellä, jossa nousua oli 2,0 prosenttia.

Turussa koko vuoden nousu oli 1,8 ja Tampereella 1,7 prosenttia, Helsingissä 0,3 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Vapaarahoitteisessä yksiössä asuvan helsinkiläisen mediaanikuukausivuokra oli 750 euroa loka-joulukuussa. Tampereella vastaavasti mediaanikuukausivuokra oli 594 euroa, ja Oulussa puolestaan 509 euroa.