Portion Boys puuttui ihastuttavan JaloTiinan nettikiusaamiseen: ”Ihmisillä on todella paha olla”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Euroviisuihin tähtäävän suomalaisyhtye Portion Boysin yksi jäsen on joutunut törkeän ja ala-arvoisen nettikiusaamisen kohteeksi UMK-finalistien julistamisen jälkeen. Yhtyeen ainoa naispuolinen artisti, sydämellinen ja näyttävä JaloTiina, on saanut kateelliset ja pikkusieluiset netinkäyttäjät hyökkäämään. Yhtye on nyt puuttunut asiaan harvinaisella julkaisulla.

– Internet on hieno paikka, mutta myös todella toksinen ja huomaa että ihmisillä on todella paha olla siellä itsensä kanssa. Me ollaan nyt tehty todella vakava huomio, mistä olemme saaneet paljon myös viestejä. Meidän musiikkia voi arvostella ja jokaisella on oikeus siihen, mutta jos lähdetään meidän yhtyeestä ottamaan yksi ihminen silmätikuksi nettifoorumeilla yms, niin siinä menee raja yli ja todella rajusti, Portion Boys kirjoittaa ja pyytää ihmisiä käyttämään energiansa yhteiseen hyvään.

– JaloTiina on saanut nyt UMK:n myötä osakseen todella törkeää ja asiatonta kommentointia. Hänen rooliaan kyseenalaistetaan, häntä solvataan henkilökohtaisesti mitä erinäisimmistä asioista. Mikä näitä ihmisiä oikein vaivaa?

– Tämä on meidän bändi, meidän joukkue, me tehdään asioita yhdessä tiiminä, tehdään omat päätökset eikä tarvita neuvoja muilta miten asiamme teemme. Vain me tiedämme minkälainen tämän bändin kuuluisi olla. Me kuljetaan yhtenä rintamana isolla sydämellä ja emme varmasti tee pahaa kellekään teistä tämän matkan aikana. Meidän ei tarvitse selitellä kellekään yhtyeemme rooleja, mutta me sanotaan tämä.

– Emme hyväksy missään määrin kiusaamista tai henkilökohtaista solvaamista, emme missään määrin, ketään kohtaan! Tuomitsemme kaiken asiattoman kommentoinnin, kaikkialla! Nämä eivät yksinkertaisesti kuulu meidän yhtyeen arvoihin.