VR-sovelluksesta voi pian tilata ruokaa istumapaikalle

Matkailu Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kaukoliikenteen junissa voi jatkossa tilata purtavaa suoraan sovelluksen kautta poistumatta omalta penkiltään. VR Matkalla -sovellukseen on lisätty ruoan tilauspalvelu. Sen kautta tilatut tuotteet toimitetaan suoraan matkustajan paikalle.

Palvelun valikoima sisältää ravintolavaunun lämpimiä annoksia ja välipalatuotteita. Tilauksen valmistumista voi seurata sovelluksesta. Sovellus myös näyttää arvion toimitusajankohdasta.

VR:n mukaan uusi palvelu on kehittyneempi versio koronavuosina lanseeratusta palvelusta, jossa ravintolavaunun tuotteita pystyi tilaamaan omalle paikalle tekstiviestinä. Palvelu on käytettävissä automaattisesti, jos lipun on ostanut kirjautuneena sovelluksesta tai verkosta. Ilman kirjautumista matkalipun ostaneet voivat lisätä sen jälkikäteen kuitista löytyvällä tilausnumerolla ja maksuviitteellä.

Sovellus osaa tunnistaa, millä asemalla tilauksen tehnyt asiakas on jäämässä pois. Se keskeyttää tilauksen joka ei ehtisi asiakkaalle ajoissa. Sovellus myös poistuu tilapäisesti näkyvistä sovelluksessa, jos henkilökunta joutuu poikkeustilanteessa keskeyttämään palvelun.