Heikelä ja Koskelo ihmettelevät: ”Aletuotteita hamstraavat rikkaat”

Lifestyle Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ruoan hinta on noussut viime vuosien aikana merkittävästi, mikä on varmasti tuntunutkin ihmisten kukkarossa. Moni joutuu ruokaostoksilla ollessaan pohtimaan entistä tarkemmin ostoskorin sisällön ja metsästämään alennuksessa olevia tuotteita.

Kerroimme aiemmin siitä miten tilastokeskuksen hintatietojen mukaan elintarvikkeet olivat viime joulukuussa jopa 16 prosenttia kalliimpia kuin vuosi sitten. Nyt Jussi Heikelä ja Arto Koskelo ihmettelevät tuoreella YouTube-videollaan ilmiötä, jossa hyvin toimeentulevat ihmiset metsästävät kaupassa alennuslaputettuja tuotteita.

Jo valmiiksi alennetut tuotteet annetaan yleensä päivän päätteeksi jopa 70 prosentin alennuksella tunti ennen kaupan sulkemisaikaa. Moni hyödyntää tämän tuntuvan alennuksen ja ajoittaa ruokaostoksille menon tähän aikaan. Heikelä ja Koskelo ovat kuitenkin huomanneet, että myös monet varakkaat ihmiset metsästävät alennustuotteita.

Ruoan hinnan nousu koskettaa kaikkia, mutta eniten se konkreettisesti näkyy vähävaraisten valinnoissa. Videon kommenttikentässä moni keskusteluun osallistunut on samaa mieltä, että varakkaat ihmiset metsästävät samalla tavalla alennustuotteita. Osa on sitä mieltä, että punaisilla lapuilla merkityt tuotteet tulisi jättää ostamatta mikäli itsellä on varaa normaalihintaisiin tuotteisiin. Toisaalta kaikki alennustuotteita ostavat osallistuvat hävikin minimoimiseen.