Tutkijat löysivät Marsista hauskan kraaterin – näyttää karhun kasvoilta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tutkijat ovat tehneet yllättävän ja koomisen löydön Marsin pinnalta. Planeetalla on kraateri, jossa voi nähdä karhun kasvoja muistuttavia muotoja. Karhukraateri kuvattiin joulukuussa.

Kraateri kuvattiin Mars Reconnaissance Orbiter -luotaimen kameralla. Kuvan jakoi tammikuun lopussa kameraa operoiva Arizonan yliopisto. Kraaterissa nähdään v-kirjaimen muotoinen, karhun kuonoa muistuttava muodoselma ja silmiä muistuttavat kaksi pientä kraateria.

Tutkijat epäilevät kuonomaisen muodostelman syntyneen laava- tai mutapurkauksessan. Mars Reconnaissance Orbiterin HiRISE-kamera on kuvannut Marsia jo vuodesta 2006 lähtien.

Marsin pinnalta on aikaisemminkin löydetty muodostelmia, joissa ihmissilmä näkee helposti tuttuja muotoja. Planeetan pinnalla on muun muassa hymyilevää emojia muisttava kraateri. Cydonian alueella on puolestaan kuuluisa ylänkö, joka muistuttaa tietyssä valossa kasvoja.