Vaimo halusi kuplavolkkarin – Timo rakensi mopon

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Moottoripyörämessut järjestettiin viime viikonloppuna pitkän tauon jälkeen Helsingin Messukeskuksessa. Yksi kiinnostavammista itse rakennetuista kaksipyöräisistä oli elimäkeläisen Timo Heikkilän rakentama kuplamopo. Kaksipyöräinen valmistui kuplavolkkarin legendaarisista kaarilokareista.

– Vaimo halusi kuplavolkkarin, mutta minä rakensin hänelle mopon, sanoi Heikkilä suloisen vaaleansinisestä luomuksestaan.

Mopo syntyi pariskunnan maatilalla Elimäellä, missä rakennellaan ja kunnostellaan moottoripyöriä harrastusmielessä. Landelta stadiin messuille matkannut kuplamopo oli yksi eniten ihmisiä kiehtoneista vetonauloista myös MP 23 -messuilla. Yksi luomusta ihaillesta oli Sipoon Nikkilästä kotoisin oleva Ari Kiuru. Hän on motoristi henkeen ja vereen.

– On kyllä ovelannäköinen häkslätin, Kiuru kehaisi.

Kuin sattuman kauppana miehen ensimmäinen auto on aikanaan ollut kuplavolkkari. Sellainen löytyy tallista edelleen. Vuonna 1970 harrastuksiin tulivat mukaan moottoripyörät. Tallista löytyykin tätä nykyä kaksipyöräinen kaikille perheenjäsenille. Messuille mentiin ennen kaikkea hakemaan inspiraatioita. Anneli-vaimo on myös innokas harrastaja.

– Onhan siellä omassa tallissa niitä Harley Davidsoneita. Semmoinen ’75 vuosimallin rautapää, sitten 90-luvun Sportsteri, 80-lukulainen Shovelhead ja vuosimallin ’89 iso matkapyörä. Sitten jos ei puhuta moottoripyöristä, niin meillä on myös Pontiacin Trans Am, Kiuru luettelee vaatimattomasti.

Helsingin Messukeskuksessa vieraili yli 50.000 kävijää viikonlopun aikana. Alueella oli esillä uusimpia moottoripyörämalleja, sähköpyöriä, mönkijöitä ja custom-pyöriä. Timo Heikkilän kuplamopo ei voittanut yleisöäänestystä, mutta sen ympärillä parveili runsaasti väkeä ja idea on ainakin omalaatuinen. Ehdotan, että Timo rakentaa seuraavaksi moottoripyörän, jossa innoittajana toimii vaaleanpunainen Cadillac.

Timo Heikkilän albumi