HS: Ministeri Lintilältä härski kuva WhatsAppiin – väittää tilinsä joutuneen kaapatuksi

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Elinkeinoministeri Mika Lintilä on kertonut hänen Whatsapp-tilinsä joutuneen kaapatuksi. Tapauksesta ensimmäisenä uutisoineen Helsingin Sanomien mukaan Lintilä puhui asiasta työ- ja elinkeinoministeriön seminaarissa perjantaina.

– Eilen illalla joku oli napannut Whatssapp-tilini. Se tuo jonkin verran haasteita tähän päivään. Sieltä oli mielenkiintoisia viestejä lähtenyt minun nimissäni. Katsotaan, mitä tapahtuu. Pientä jännitystä peliin, Lintilä kertoi HS:n mukaan.

Lintilän mukaan seuraavaksi selvitetään, mihin tiliä on käytetty ja liittyykö asiaan vaikuttamisyritys. Hän ei paljastanut tilaisuudessa tarkemmin, minkälaisia viestejä tililtä oli pikaviestipalvelussa lähetetty. Iltalehden mukaan Lintilän tilitä oli kuitenkin lähetetty torstai-iltana suurelle joukolle poliitikkoja pääministeri Sanna Marinia ja kansanedustaja Matias Mäkystä ivaava meemikuva.

IL:n mukaan kyseessä oli Lintilän eduskuntatoimeen liittyvä puhelin. Whatsappin kaltaisten sovellusten käyttö eduskunnassa on herättänyt aika ajoin keskustelua mahdollisten tietoturvariskien vuoksi. Whatsappin käyttö on kuitenkin eduskunnan tietoturvaohjeiden mukaan sallittua myös eduskunnan puhelimissa.