Tinderiin uusi ominaisuus – profiilin näkyvyyttä saa muutettua

Digi · Terhi Piiroinen

Tinder esittelee ihmisiä toisilleen ruudun välityksellä. Toisinaan jotkut käyttävät pelaavat treffisovellusta ainoastaan selatakseen alueensa tarjontaa. Nyt se ei ole mahdollista, sillä palveluun on tulossa salatun henkilöllisyyden vaihtoehto.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että ihminen voi piilottaa profiilinsa näkymisen kaikilta muilta paitsi hänestä tykkänneiltä ja matcheilta. Lisäksi Tinderin turvallisuusominaisuuksia parannetaan siten, että sovelluksessa voi estää toisia käyttäjiä pelkästään puhelinnumeron perusteella. Ominaisuus on kaksipiippuinen, sillä tämä mahdollistaa syrjähypyistä haaveilevien etsivän seuraa sovelluksesta paljastumatta kumppanilleen, mutta mahdollistaa esimerkiksi helpommin korkean profiilin ihmisten seuranhaun.

Tinder julkaistiin 11 vuotta sitten. Tinderin uudet lisäominaisuudet tulevat käyttöön maksullisessa palvelussa. Aiemmin on kerrottu, että Tinderissä on yhteensä 50 miljoonaa eri käyttäjää ympäri maailmaa. Tinderiä on käytetty myös rikollisessa mielessä, joten sen kanssa on järkevää noudattaa järkevää varovaisuutta, kuten aina uusia ja tuntemattomia ihmisiä tavatessaan.