Alas ammutut ufot puhuttavat Yhdysvalloissa – vakoilukoneita vai avaruusolioita?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ufot eli tunnistamattomat lentävät kohteet ovat olleet viime päivinä kuuma puheenaihe. Syynä ovat lentävät esineet, joita asevoimat ovat ampuneet alas Pohjois-Amerikassa. Yhdysvallat kertoi perjantaina ampuneensa alas tuntemattoman lentävän kohteen Alaskassa. Lauantaina toinen tunnistamaton kohde ammuttiin alas Kanadan Yukonin yllä.

Sunnuntaina Yhdysvaltojen ilmavoimat ampuivat jälleen yhden kohteen Huron-järven yläpuolella. Pienten autojen kokoisten lentävien esineiden on yleisesti epäilty olevan Kiinan vakoilualuksia. Ihmetystä on kuitenkin herättänyt esimerkiksi esineiden sylinterimäinen muoto ja se, kuinka ne ylipäätään lentävät. Yhdysvaltojen ilmavoimien kenraali Glen VanHerckin mukaan puolustusvoimat eivät ole toistaiseksi tunnistaneet viimeisimpiä kohteita.

– Sille on syynsä miksi kutsumme niitä esineiksi pallojen sijaan, VanHerck kuvaili Reuters-uutistoimiston mukaan.

VanHerck jopa kertoi, ettei vielä voida poissulkea sitä mahdollisuutta että esineet olisivat peräisin avaruudesta. Kenraalin mukaan esineiden tunnistaminen on tiedusteluasiantuntijoiden tehtävä. Tunnistamista ei helpota se, että ne putosivat syrjäisille alueille. Yhdysvaltojen ilmatilassa ammuttiin 4. helmikuuta alas kiinalaiseksi vakoilupalloksi epäilty kohde. Loppuviikosta alas ammutut esineet olivat kooltaan kyseistä palloa pienempiä.