Viking Grace palasi remontin jälkeen – aloitti jälleen normaalin liikennöinnin

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Risteilyalus Viking Grace seilasi tammikuussa telakalle. Nyt alus on palannut uudistettuna ja aloittanut jälleen normaalin liikennöinnin. Viking Grace oli kolme viikkoa telakalla Tanskan Odensessa.

Alukseen asennettiin Viking Linen mukaan polttoaineen kulutusta vähentävää teknologiaa, ja sen sisätiloja uudistettiin. Kierrätykseen meni muun muassa tuhasien neliömetrien edestä lattiamattoja ja säkkikaupalla vanhoja tekstiilejä.

– Kolmen viikon telakointi on todellinen hemmotteluhoito, sillä yleensä kahdesti vuodessa pidettävät huoltotauot kestävät kahdesta kolmeen päivään. Nyt oli aikaa huoltaa, uudistaa ja puunata laivaa niin sisältä, ulkoa kuin konehuoneenkin puolelta, kuvaili Viking Gracen intendentti Sari Launonen tiedotteessa.

Viking Gracen potkuritunnelien päälle asennettiin laivan kulkuvastusta pienentävät niin kutsutut Elogrids-ratkaisut. Niiden kerrotaan vähentävän polttoaineen kulutusta kolme prosenttia ja hiilidioksidipäästöjä noin kolme tonnia vuorokaudessa. Lisäksi ne vähentävät aluksen tärinää.

Telakalla huollettiin aluksen potkurit, peräsin koneistoineen, propulsiomoottorit ja korkeajännitelaitteisto. Uudistuksia tehtiin myös laivan ravintoloissa, kylpyläosastolla, tax free -myymälässä ja leikkihuoneissa.