Suomen poliisi varoittaa nuoria kätybileistä – kutsumattomat vieraat voivat aiheuttaa ongelmia

Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vanhempien poistuminen kotoa voi olla houkutteleva tilaisuus bileiden järjestämiseen. Joskus paikalle saattaa kuitenkin päätyä kutsumattomia vieraita pahat mielessä. Sisä-Suomen poliisi varoittaa kotibileiden voivan kirjaimellisesti lähteä käsistä.

Poliisin mukaan 15-20-vuotiaat ovat esimerkiksi Valkeakoskella, Lempäälässä, Ylöjärvellä ja Jyväskylässä kutsuneet vieraita bileisiinsä somen kautta. Vaikka vieraita on kutsuttu yksityisviestein, on paikalle saapunut myös kutsumattomia vieraita. Tämä on johtanut toisinaan eriasteisiin rikosilmoituksiin epäillyistä vahingonteoista aina törkeisiin ryöstöihin saakka.

Rikoskomisario Lassi Suoranta muistuttaa, että yksityisviestejäkin voidaan jakaa eteenpäin. Hän kehottaa nuoria ja vanhempia keskustelemaan siitä, kuinka monta vierasta kotiin voidaan kutsua ja missä rajoissa juhlia voidaan järjestää. Uhkaavissa tilaneteissa kehotetaan soittamaan hätänumeroon.

– Jos juhliin kuitenkin tulee ennalta kutsumattomia henkilöitä, jotka aiheuttavat tilaisuudessa yleistä järjestyshäiriötä, tilaisuuden järjestäjien on soitettava hätäkeskukseen, jotta tilanne saadaan hallintaan, Saloranta kertoo poliisin tiedotteessa.