Helsingin eläinsuojeluyhdistys otti hoiviin 520 eläintä – yksi laji erityisesti kasvussa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY otti viime vuonna 520 apua tarvinnutta lemmikkieläintä hoiviinsa. Eläimistä iso osa, 49 prosenttia oli kissoja. Lähes 55 prosenttia tulijoista oli eläinsuojelullisista tai sosiaalisista syistä hoitoon otettuja.

Hesyn vuonna 2022 hoitoon ottamien eläinten joukossa oli 254 kissaa, 77 koiraa, 34 kania ja 155 muiden lajien edustajaa. Viimeksi mainituista 62 oli marsuja ja 59 lintujen määrä lisääntyi huomattavasti aiempiin vuosiin verrattuna.

Eläimistä 172 oli löytöeläimiä, 24 palautuseläimiä ja 283 eläinsuojelusyistä tai omistajan elämäntilanteen muutosten vuoksi hoitoon otettuja. Yksitoista eläimistä oli hoiviin päätyessään tiinenä, minkä vuoksi HESY-keskuksessa syntyi 41 eläintä.

Löytökoirista 93 prosenttia noudettiin viime vuonna kotiin ja löytökissoista 67 prosenttia, mutta pieneläimistä noudettiin vain 17 prosenttia. HESY on vastannut vuodesta 2020 lähtien pääkaupunkiseudun löytöeläintoiminnasta Viikin löytöeläintalolla. Siellä irrallaan löydettyjä seuraeläimiä hoidetaan 15 päivän ajan, kunnes ne siirtyvät HESYn omistukseen etsimään uusia koteja.

– Ihmisten tulisi ehdottomasti muistaa, että oikeus ottaa lemmikki tuo mukanaan myös vastuun, joka kestää koko eläimen luonnollisen eliniän ajan. Lemmikkiä ei tule koskaan ottaa hetken mielijohteesta, ja jos ei ole valmis sitoutumaan lemmikkiin ja sen tuomiin kuluihin vuosien ajaksi, lemmikki pitää jättää ottamatta, muistuttaa HESY ry:n puheenjohtaja Nina Immonen tiedotteessa.