Maavoimat harjoittelee eri puolilla Suomea – kaduilla voi näky sotilasajoneuvoja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maavoimat järjestää paikallispuolustusharjoitukset 24. helmikuuta alkaen. Harjoituksia järjestetään eri puolilla maata, ja ne kestävät 10. maaliskuuta saakka. Paikallisjoukkojen osaamista ja viranomaisyhteistyötä kehittäviin harjoituksiin osallistuu yli 6 000 henkilöä.

Harjoitusten yhteydessä kertautetaan Maavoimien mukaan noin 2 800 reserviläistä. Joukossa on myös noin 2 200 varusmiestä ja 1 000 henkilökunnan edustajaa. Lisäksi mukana on kaupunkien, poliisin, pelastustoimen ja sosiaali- ja terveysalan viranomaisia, yrityksiä ja vapaaehtoisia.

Suomen kaupungeissa voi harjoitusten aikana liikkua sotilasajoneuvoja. Joillain alueilla taivaalla voi näkyä lentotoimintaa. Harjoituksissa käytetään melua aiheuttavia mutta vaarattomia paukkupatruunoita.

Harjoittelulla varaudutaan muun muassa liikenneyhteyksien, energian saannin ja tietoverkkojen turvaamista häiriötilanteissa. Pohjoisen Suomen harjoituksissa mukana on Yhdysvaltojen maavoimien joukkoja. He harjoittelevat Rovajärven alueella yhteistoimintaa Maavoimien kanssa.