Mies sai postissa yllättävän kirjeen – oli lähetetty yli 100 vuotta sitten

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Perinteisen kirjeen tipahtaminen postiluukusta voi yllättää nykypäivänä. Yllätys on vielä suurempi, jos laatikkoon tupsahtavan kirjeen postileima on yli sadan vuoden takaa. Juuri näin kävi eräälle lontoolaiselle miehelle.

Finlay Glenin osoitteeseen Etelä-Lontooseen saapui vuonna 2021 erikoisen näköinen kirje. Postileimassa oli vuosiluku ’16, jonka hän luuli ensin viittaavan vuoteen 2016. Pian Glen kuitenkin huomasi postimerkissä olleen kuningatar Elisabetin sijaan kuningas Yrjö VI:n kuva.

Vuonna 1916 lähetetyn kirjeen vastaanottajaksi oli merkitty rouva Oswald Marsh ja lähettäjäksi Chrsitabel Mennel. Lähettäjä kirjoitti olleensa perheineen lomalla Englannin Bathissa. Glen toimitti kirjeen möhemmin paikalliselle historiallisella yhdistykselle, Norwood Societylle.

Norwood Societyn Stephen Oxford kommentoi BBC:lle olevan epätavallista ja jännittävää tutustua alueen menneiden aikojen yläluokkaa edustaneiden asukkaiden elämään kirjeen muodossa. Iso-Britannian postilaitos Royal Mailin mukaan ei ole tiedossa, kuinka kirje päätyi perille vsta yli sata vuotta sen lähettämisen jälkeen.