Alkuperäinen Angry Birds poistetaan sovelluskaupasta – taustalla yllättävä syy

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaisen Rovio-yhtiön alkuperäinen Angry Birds -peli vedetään pois Googlen Play Store -sovelluskaupasta. Applen App Storessa peli saa sen sijaan uuden nimen. Päätöksen taustalla on pelin liian suuri suosio.

Vuonna 2022 ilmestynyt Classics: Angry Birds on alkuperäisen Angry Birdsin uudelleenjulkaisu. Versio on ollut kertamaksullinen, eikä se sisällä esimerkiksi mainoksia tai sisäisiä ostoja. Rovion uskotaan haluavan pelaajien lataavan mielummin Angry Birdsin uudempia versioita, jotka ovat yhtiölle tuottoisampia.

– Olemme arvioineet Rovio Classics: Angry Birdsin liiketaloudellista kannattavuutta. Pelin laajempaan portfolioomme tekemien vaikutusten vuoksi olemme päättäneet poistaa sen sovelluskaupasta, Rovion tiedotteessa kerrotaan.

Rovion mukaan pelin jo ladanneet voivat pelata sitä jatkossakin. 23. helmikuuta alkaen sen lataaminen ei kuitenkaan ole mahdollista Android-laitteille. Applen sovelluskaupassa peli saa uuden Red’s First Flight -nimen, josta yhteys Angry Birds -brändiin ei ilmene.